Onderzoeksschool

Onderzoeksschool

Onderzoeksschool

Kindcentrum Kasteelhoeve voelt zich samen met Hogeschool KPZ, Landstede en het Deltion College verantwoordelijk voor de ontwikkeling van studenten en (toekomstige) leerkrachten. Kindcentrum Kasteelhoeve is een Onderzoeksschool. Als Academische Opleidingsschool bieden we studenten een werkplek waar ze ervaring op kunnen doen. Hierbij zijn schoolontwikkeling en onderwijsvernieuwing verbonden met praktijkonderzoek, scholing en het opleiden op de werkplek.  

Studenten uit verschillende leerjaren en van verschillende opleidingen vormen samen de stageleergroep van Kindcentrum Kasteelhoeve. De stageleergroep komt regelmatig onder begeleiding van de opleider in de school bijeen om kennis en ervaring te delen. Leren van en met elkaar staat binnen onze school centraal. 

WPO studenten van de KPZ zijn een extra dag op school aanwezig. Onder begeleiding van een onderzoekscoördinator werken zij op deze dag aan het schoolonderzoek. De afgelopen jaren heeft het team van Kindcentrum Kasteelhoeve onderzoek gedaan naar het begrijpend lezen en rekenen in diverse jaarlagen, dit om onze onderwijskwaliteit te vergroten.